036 - 12 66 66 info@tandlyftet.se

IMPLANTAT

TANDIMPLANTAT

Vad är ett implantat?

 
Implantat är en eller flera skruvar i titan som opereras in i käkbenet för att ersätta en eller flera tandförluster. På skruven/skruvarna fäster man sedan en krona/bro eller en protes. Implantat är en fast konstruktion och inte en avtagbar.
 
Saknar man en tand/tänder i ett område och vill sluta luckan är implantat ett välbeprövat och dokumenterat sätt att göra det på.
 
En stor fördel med implantat är att man slipper slipa på två närliggande tänder och ersätta luckan med en tandbrygga/bro.
 
Vi på Tandlyftet arbetar med de mest välkända och dokumenterade implantatsystemen.
1.  Nobel Biocare
2. Astra Tech
3. Straumann
4. Neoss
Kronorna/broarna som skruvas fast på implantaten utförs av oss tandläkare på tandlyftet.
 

Hur går det till?

 
Om patienten är intresserad av att få implantat får du som patient träffa vår specialisttandläkare i käkkirurgi. En undersökning görs och röntgen tas på tandbenet. Om en implantatoperation är möjlig ges tid till detta. Under lokalbedövning installerar kirurgen implantaten i tandbenet. Därefter väntar en läkningstid på 2-3 mån.
 
Efter läkningstiden får du tid till din tandläkare som bestämmer färg och form på tänderna och skickar ett avtryck till tandteknikern som tillverkar de nya tänderna som ska skruvas på implantaten. 

Thulevägen 2, Huskvarna

036 - 12 66 66