036 - 12 66 66 info@tandlyftet.se

BLEKNING

TANDBLEKNING

Hur går det till?
 
Vi på Tandlyftet låter patienten bleka sina tänder hemma nattetid (hemmablekning). Den mest rekommenderade produkten vid hemmablekning är Opalescence och Whiteness Perfect med 10,16 % karbamidperoxid.
  
1. Under det första besöket undersöker tandläkaren dina tänder och ditt tandkött. Även fyllningar kontrolleras och tandköttet ska vara friskt, inga hål ska förekomma och fyllningarna ska vara intakta. Tändernas emalj får inte heller vara för tunn.
2. Viktigt att komma ihåg är att fyllningar och kronor inte bleks och att om tänderna får en vitare färg än dessa bör dessa bytas ut i efterhand för att matcha den nya tandfärgen.
  
3. Om allt är i sin ordning tas avtryck på överkäken och underkäken för framställning av individuellt anpassade blekskenor.
  
4. Vid andra besöket fotograferas tänderna, instruktioner och blekskenor lämnas ut. 
  
5. Behandligen brukar ta ca 8-10 dagar och ibland får man bleka upp till 14 dagar.
  
6. Vid tredje besöket kontrolleras tändernas färg, foton tas.
7. Resultat som garanteras är 12-24 månader beroende på hur man sköter sina tänder samt hur mkt kaffe/snus/läsk man dricker. Efter 12-24 månader kanske nyansen går tillbaka 1-2 steg, då räcker det att ta fram blekskenorna och spruta lite blekmedel och bleka under natten i 2-3 nätter för att få resultatet man hade innan.
 
Viktigt att känna till:
 
1. Gravida och ammanade kvinnor avråder vi från att utföra tandblekning.
  
2. Man måste vara 18 år och äldre för att bleka.
  
3. Det kan vara bra att stärka tänderna med fluor under blekningsperioden.
  
4. Viktigt att man undviker tobak, drycker med starka färger som kaffe och vin under och ungefär 1 vecka efter blekningsperioden.
Priset:
 
För 2 st blekskenor och 3 st sprutor Whiteness Perfect 16% betalar man endast 2500 kr. Dessa blekskenor är individuellt tillverkade efter dina tänder. Blekmedlet har en expire date på 12-18 mån. 
Skulle du vilja bleka tänderna två år senare kan du alltid köpa blekmedel av oss. Då kostar en spruta 250 kr och räcker till 9-10 nätter. 

De två första bilderna visar hur stor skillnaden blir om man bara bleker överkäkens tänder. Patienterna kommer självklart bleka underkäkens tänder när de är nöjda med resultatet i överkäken.

Sista bilderna visar före och efter tandblekning som utförts i båda käkarna. Den nedersta bilden till höger är en blekningspatient som snusat i över 20 år och inte trott att det var möjligt att få ljusare pga blekning.  Patienten blekte sina tänder nattetid i ca 14 dagar för att få 4 nyanser vitare tänder. 

 

Thulevägen 2, Huskvarna

036 - 12 66 66