036 - 12 66 66 info@tandlyftet.se

CLEARCORRECT

Vad är Clearcorrect?

Clearcorrect är en tunn genomskinlig plastskena i hårt material som används för att korrigera tänder som inte står rakt, roterade tänder, trångställda tänder etc. Den kan användas till att behandla korsbett, diasteman (mellanrum mellan tänderna), saxbett, öppna bett, trångställda bett, roterade och tänder som lutar åt fel håll. 

Fördelar med clearcorrect:

1. Genomskinlig, kan användas i sociala sammanhang utan att man märker att det finns en skena. Inget som skaver kind eller läpp som en traditionell tandställning kan göra.

2. Lätt att borsta sina tänder och hålla de rena under hela behandlingstiden då skenan tas bort vid borstning och när man äter måltider.

3. Behandling som oftast går att förutse, dvs man kan förutspå hur tänkta resultatet kommer att bli innan man börjar behandlingen.

4. Skenan som man lämnar ut till patienten kan antingen bäras i 1 vecka, 2 veckor eller 3 veckor. Detta bestämmer tandläkaren i samband med planeringen. 

5. Om en behandling är planerad att ta 5 månader och varje skena ska bäras i 2 veckor, kommer patienten tilldelas 10 skenor totalt.

Bilden visar en clearcorrect skena. 

Den är tillverkad i genomskinlig plast och är ca 0,7 mm tjock.

Hur går det till?

Vid en konsultation sker följande. 

1. Patienten berättar om sina önskemål och om förväntat resultat.

2. Tandläkaren undersöker dina tänder och därefter skannas tänderna (med en digital skanner) alt. silikonavtryck i över- och underkäken. Detta skickas i sin tur till Clearcorrect.

3. Företaget med deras tekniker tar efter 1-4 dagar tar fram en design på förväntat resultat. Denna design visas sedan upp till patienten.

4. Vid denna presentation av förslaget diskuterar man även priset för behandligen och tiden det tar för behandlingen. 

5. Om patienten godkänner förslaget beställs skenorna och 2-3 veckor senare lämnas de ut.

6. Vid utlämningsdagen provas skenorna på plats. Pat får instruktioner i hur de ska användas, samt får tid för nästa kontroll. 

7. Varje skena har man i två veckor  innan man byter till nästa. 

8. Skenan ska bäras 22-23 h per dygn. Endast vid måltider och tandborstning ska skenan tas ut. 

9. När man använt alla skenor som man ska ha enligt planen så görs en slutkontroll. Behövs fler skenor för fortsatt korrigering sker detta utan kostnad tills patienten blir nöjd. 

9. . Vi på Tandlyftet är nog den enda kliniken i Sverige som i priset för clearcorrect lämnar ut en reteiner (metalltråd på insidan av tänderna) för att de inte ska flytta på sig. Detta ingår i priset.

10. Efter avslutad behandling får patienten bestämma om hen önskar metalltråd i över och underkäken eller nattskenor som man har inne under natten. 

 

Hur mycket kostar en behandling med clearcorrect? Kan man delbetala?

1. Beroende på hur lång tid behandlingen tar och svårighetsgraden av behandlingen är det svårt att säga vad en behandling kostar men för enkelhetens skull kan man dela in det på här viset.

2. En käke där det krävs ganska många skenor kostar normalt 35 000 kr. Två käkar kostar 42 000 kr.

3. Ett enkelt fall där inte mycket korrigering krävs kan kosta mellan 15-25 000 kr.

4. Alla patienter med svenskt personnummer och inga betalningsanmärkningar har möjlighet att delbetala sin behandling i 6, 12, 24 eller 36 månader räntefritt.

5. Vi på Tandlyftet Jönköping har väldigt rimliga priser och erbjuder prisgaranti. Samtidigt vet vi att det är inte många kliniker där ute som kan erbjuda dessa priser vad gäller en käke eller två.

6. Vi erbjuder alla patienter en kostnadsfri konsultation. Ord.pris för en konsultation är 1995 kr.

7.  Vill du veta mer om Clearcorrect och hur behandlingen går till eller har frågor om priset kan du maila till info@tandlyftet.se eller ringa 036 – 12 66 66.

 

FÖRE OCH EFTER